Me Ottaanyt teemme kaikkemme varmistaaksemme, että asiakkaamme ovat 100-prosenttisen tyytyväisiä meiltä ostamaansa tuotteeseen. Jos sinulla on ongelmia toimituksen tai tuotteiden kanssa ja tunnet olosi turhautuneeksi, lähetä meille sähköpostia ja tiimimme auttaa sinua välittömästi.

Sisällytä osoitteesi kaikkiin yksityiskohtiin, muuten sinulle lähettämämme paketti palautetaan meille tai yksinkertaisesti jätämme pyyntösi huomiotta, jotta säästämme kaikille vaivaa. Jos paketti palautetaan myöhästyneen keräyksen vuoksi, voit maksaa lähetysmaksun ja lähetämme paketin sinulle uudelleen, mutta anna oikea osoite. Voit myös pyytää hyvitystä, mutta koska palautus ei johtunut virheestämme, hyvitämme vain 50 % tilauksesta.

====================>> PALAUTUSEHDOT <<====================

1. tyytymättömyys tilaukseen

Jos olet tyytymätön tilaukseesi 10 päivän kuluessa siitä, kun olet vastaanottanut tuotteen uudenveroisessa kunnossa ilman näkyvää kulumista, sinä (ostaja) vastaat tuotteen palauttamisen kuljetuskustannuksista, jos se ei kuulu valmistajaviatakuumme piiriin ja jos vaihto ei johdu virheestämme.

Huomaa: toimituskuluja ei palauteta.

2. Vialliset tuotteet tai huono laatu

Jos tuote on viallinen tai ei toimi kunnolla, ilmoita siitä meille. Nopeimman ratkaisun saamiseksi ota meihin yhteyttä osoitteessa customer@ottaanyt.com, mukaan lukien valokuva, jossa näkyy tuotteen huonolaatuinen tai vaurioitunut alue. Optimaalisimmat valokuvat ovat tasaisella pinnalla, jossa lappu ja vika näkyvät selvästi. Lähetämme sinulle korvaavat tuotteet heti, kun olemme vahvistaneet tilanteen, ilman että sinun tarvitsee palauttaa viallisia tuotteita. Käytämme näitä tietoja auttaaksemme sinua tilauksen käsittelyssä ja virheiden poistamisessa tulevaisuudessa.

====================>> PERUUTUS <<=====================

1. Lähettämättömien tilausten peruuttaminen

Jos haluat peruuttaa tilauksen, jota ei ole vielä lähetetty, ota yhteyttä osoitteeseen customer@ottaanyt.com. Ilmoita tilausnumerosi, jotta saamme nopeimman ratkaisun. Kiitos!

Huomaa: Palautuksista vähennetään 10 % tilauksen kokonaissummasta käsittelymaksuna.

2. Tilausta, joka on pakattu tai lähetetty, ei voida peruuttaa.

====================>> Takuu <<========================

Tämä takuu kattaa vain valmistusvirheet eikä siihen sisälly:

Vahinkoja, jotka johtuvat onnettomuudesta
Vääränlainen hoito
Normaalia kulumista
Auringolle altistumisesta johtuvaa värin ja materiaalin heikkenemistä
jälkimarkkinoilla tehdyt muutokset
Vedelle altistuneiden tuotteiden palautuksia/vaihtoja ei hyväksytä.
====================>> PALAUTUSEHDOT <<====================

Jos sinusta tuntuu, että ostamasi tuote ei täytä alun perin mielessäsi olleita vaatimuksia, sinulla on mahdollisuus pyytää palautusta.

Seuraavassa luetellaan olosuhteet, joissa palautuksia myönnetään:

Täysi palautus

Jos ostamasi tuote on täysin toimimaton.

Jos et ole saanut tuotetta 90 työpäivän kuluessa (Etelä-Amerikka).

Huomaa: Palautus palautetaan tilillesi 5-7 työpäivän kuluessa tilauksen tekemisestä.

TOIMITUSKULUT

Toimituskuluja ei palauteta. Jos saat hyvityksen, palautuksen lähetyskulut vähennetään hyvityksen määrästä.

Jos lähetät yli 100 dollarin arvoisen tuotteen, harkitse seurantapalvelun käyttämistä tai lähetysvakuutuksen hankkimista. Kiitos!

VAHINGOITTUNUT TUOTE / HUONO LAATU

Jotta asia voidaan ratkaista nopeimmin, liitä mukaan kuva, jossa näkyy tuotteen huonolaatuinen tai vaurioitunut alue. Optimaalisimmat valokuvat ovat tasaisella pinnalla, jossa lappu ja virhe ovat selvästi näkyvissä.

Käytämme tätä tietoa auttaaksemme sinua tilauksen käsittelyssä ja virheiden poistamisessa tulevaisuudessa.